Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σφοδρή επίθεση της βιομηχανίας σε ΔΕΗ για τιμολόγια και εκπτώσεις
[Euro2day]: Σφοδρή επίθεση της βιομηχανίας σε ΔΕΗ για τιμολόγια και εκπτώσεις

[Euro2day]: Σφοδρή επίθεση της βιομηχανίας σε ΔΕΗ για τιμολόγια και εκπτώσεις

Προτάσεις για αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος και κατάργηση των εκπτώσεων, φέρνει η δημόσια επιχείρηση στις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Η ΕΒΙΚΕΝ μιλά για σχέδιο υπονόμευσης της ανάκαμψης της οικονομίας.

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΔΕΗ εξαπολύουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, υποστηρίζοντας πως φέρνει προτάσεις για κατάργηση των εκπτώσεων όγκου, αλλά και για αυξήσεις των τιμολογίων.

Τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ των μεγάλων βιομηχανιών που ηλεκτροδοτούνται από την υψηλή τάση και της δημόσιας επιχείρησης για τα τιμολόγια και τις εκπτώσεις του 2019. Κι ενώ το περασμένο καλοκαίρι η γενική συνέλευση της ΔΕΗ αποφάσισε τη χορήγηση μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο των ίδιων εκπτώσεων που απολάμβαναν και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Η ΔEΗ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων αυτών, η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) επιδιώκει να επιβάλλει «αδικαιολόγητες αυξήσεις στα τιμολόγια πλήττοντας τη βιωσιμότητα των βιομηχανιών εντάσεως ενέργειας». Μάλιστα η Ένωση αποδίδει αυτές τις προθέσεις σε «ιθύνοντες», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τη ΔΕH, και καλεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Η ΕΒΙΚΕΝ με δελτίο Τύπου που εξέδωσε και τιτλοφορείται «Η ΕΒΙΚΕΝ καταγγέλλει σχέδιο υπονόμευσης της ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας», τονίζει:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας συνειδητής προσπάθειας υπονόμευσης του στόχου για αύξηση της συνεισφοράς της βιομηχανίας στο ΑΕΠ, την απασχόληση και τις επενδύσεις». Κι εξηγεί στην ανακοίνωση της: «Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι ενώ βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο ενόψει της ολοκλήρωσης της αναδιάρθρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, κάποιοι ιθύνοντες επιχειρούν όχι απλά να καταργήσουν τις θεσμοθετημένες εκπτώσεις που χορηγήθηκαν με βάση το προφίλ και τα κόστη της ΔΕΗ , αλλά επιπρόσθετα να επιβάλουν αδικαιολόγητες αυξήσεις στα τιμολόγια και να πλήξουν τη βιωσιμότητα των βιομηχανιών έντασης ενέργειας».

Η ΕΒΙΚΕΝ ζητά εμμέσως πλην σαφώς μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας ρεύματος αντίστοιχες με εκείνες της «Αλουμίνιον της Ελλάδας» και της ΛΑΡΚΟ, οι οποίες έχουν διάρκεια έως το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!