Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΕΒΕ: Υστερεί στις εξαγωγές η Βόρεια Ελλάδα
[Euro2day]: ΣΕΒΕ: Υστερεί στις εξαγωγές η Βόρεια Ελλάδα

[Euro2day]: ΣΕΒΕ: Υστερεί στις εξαγωγές η Βόρεια Ελλάδα

H Βόρεια Ελλάδα αύξησε τις εξαγωγές στη διάρκεια της κρίσης, αλλά υστερεί σε σχέση με το σύνολο της χώρας, όπως προκύπτει από έρευνα του Συνδέσμου Εξαγωγέων. Σχεδόν τα 2/3 των εξαγωγών πραγματοποιούνται από Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Χαμηλότερα σε σχέση με το σύνολο της χώρας κινήθηκε η περιοχή της Βόρειας Ελλάδας σε ό,τι αφορά την πορεία των εξαγωγών στην πενταετία 2011-2015, καθώς οι περιφέρειες κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου κατόρθωσαν μεν -ώς συνολο- να διατηρήσουν σε θετικό έδαφος την εξαγωγική επίδοσή τους, αλλά υστερούν αισθητά σε σχέση με τη συνολική εικόνα της χώρας.

Αναλυτικότερα, στο διάστημα 2011-2015, οι εξαγωγές στις τέσσερις περιφέρειες αυξήθηκαν οριακά, κατά μόλις 0,09%, και διαμορφώθηκαν συνολικά στα 5,45 εκατ. ευρώ πέρυσι, έναντι 5,40 εκατ. στην αρχή της περιόδου, τη στιγμή που η χώρα “κινήθηκε” στην ίδια χρονική περίοδο με ρυθμό 6%. Πάντως, πέρυσι σημειώθηκε γενικότερη κόπωση στις ελληνικές εξαγωγές, με τη χώρα να καταγράφει πτώση 5% σε σχέση με το 2014 και τις περισσότερες από τις βορειοελλαδικές περιφέρειες να ακολουθούν .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!