Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΕΒ: Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός αυξάνει την παραγωγική ευελιξία
[Euro2day]: ΣΕΒ: Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός αυξάνει την παραγωγική ευελιξία

[Euro2day]: ΣΕΒ: Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός αυξάνει την παραγωγική ευελιξία

Οι ψηφιακές δεξιότητες πρέπει να ενισχυθούν καθώς η χώρα βρίσκεται χαμηλά, παρά τον ικανοποιητικό αριθμό πτυχιούχων σε θετικές και τεχνολογικές επιστήμες σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Χαμηλές επιδόσεις στον τομέα του ψηφιακού και τεχνολογικού μετασχηματισμού καταγράφει ο ΣΕΒ τόσο στον Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας ότι οι επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα μπορεί να εξελιχθούν σε παράγοντα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις.

Σε μελέτη σχετικά με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός αυξάνει την παραγωγική ευελιξία αλλά, δημιουργεί έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις για τις επιχειρήσεις και τις χώρες που δεν ακολουθούν. «Τη στιγμή, προσθέτει, που ο διεθνής ανταγωνισμός απολαμβάνει σημαντικά οφέλη από σύγχρονες τεχνολογίες, η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο να καλύψει σε όρους ψηφιακής ετοιμότητας και δεξιοτήτων».

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης για την Ελλάδα είναι:

• Αν και οι επενδύσεις σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι διαρκείς (11η στην ΕΕ), η τεχνολογική ωριμότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα παραμένει χαμηλά (26η), με τεχνολογίες που εστιάζουν στην εσωτερική υποστήριξη (12η) και όχι σε λύσεις όπως Cloud (28η), RFID (26η), ηλεκτρονική τιμολόγηση (27η), ηλεκτρονικό εμπόριο (28η), συναλλαγές EDI (27η).

• Παρά τα έργα σε εξέλιξη και το μεγάλο αριθμό ΤΠΕ (7η), οι ΤΠΕ της δημόσιας διοίκησης χρήζουν άμεσης αναβάθμισης ή/και αντικατάστασης ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τις λειτουργίες του δημόσιου τομέα (25η).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!