Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΕΒ κατά Αχτσιόγλου για «παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις»
[Euro2day]: ΣΕΒ κατά Αχτσιόγλου για «παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις»

[Euro2day]: ΣΕΒ κατά Αχτσιόγλου για «παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις»

«Η Κυβέρνηση και η Υπουργός Εργασίας, αντί να στοχεύουν στο «διαιρεί και βασίλευε», πρέπει πρωτίστως να σχεδιάσουν, να νομοθετήσουν και να υλοποιήσουν μέτρα που θα δώσουν κίνητρα στη βιομηχανία να επενδύσει», υποστηρίζει.

«Οι δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας στη Βουλή, την Τρίτη 3/7/18, σχετικά με την βιομηχανική εκπροσώπηση στην Ελλάδα, παραπέμπουν σε παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις και συμπεριφορές, ενώ ταυτόχρονα προδίδουν άγνοια αλλά και περιφρόνηση προς τους θεσμικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της Βιομηχανίας της χώρας μας», υποστηρίζει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του.

«Είμαστε, ως εκ τούτου, υποχρεωμένοι -προς αποκατάσταση της αλήθειας- να καταθέσουμε και δημόσια, όσα επανειλημμένα έχουμε επισημάνει γραπτώς στην Υπουργό σε κοινή επιστολή με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους (συνημμένα 2 , 3 , 4 ) για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, το σκεπτικό ότι υπάρχει «κενό εκπροσώπησης της Βιομηχανίας από τον ΣΕΒ» που επιτάσσει το δια νόμου ορισμό του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως θεσμικού κοινωνικού εταίρου που εκπροσωπεί τη Βιομηχανία, δεν τεκμηριώνεται από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της ICAP, οι βιομηχανίες μέλη του ΣΕΒ πραγματοποιούν στο σύνολο της εγχώριας βιομηχανικής δραστηριότητας το 56,5% των πωλήσεων, το 65% της κερδοφορίας, και διαθέτουν το 54% του συνολικού βιομηχανικού ενεργητικού. Αντίστοιχα, οι επιδόσεις των βιομηχανικών επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος –εκ των οποίων τα μέλη του ΣΒΒΕ αποτελούν προφανώς υποσύνολο- είναι 12,2%, 12,5% και 11,5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!