Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σενάριο για προστασία δύο ταχυτήτων στο νέο ν. Κατσέλη
[Euro2day]: Σενάριο για προστασία δύο ταχυτήτων στο νέο ν. Κατσέλη

[Euro2day]: Σενάριο για προστασία δύο ταχυτήτων στο νέο ν. Κατσέλη

Για ποιους σχεδιάζεται να προσφέρεται επιδότηση της δόσης και ποιοι θα περιορίζονται σε επιμήκυνση της οφειλής. Κλιμακωτά σχεδιάζεται να επιβάλλεται το «κούρεμα». Διάσταση απόψεων με τις τράπεζες με το χρόνο να κυλά αντίστροφα.

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, καθώς το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση πρέπει να έχει έτοιμη την πρόταση της για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη και να την στείλει για έγκριση στους δανειστές,μ στο τραπέζι βρίσκεται και και η επιλογή της υιοθέτησης ενός μοντέλου «δύο ταχυτήτων» όσον αφορά την αξία της πρώτης κατοικίας και το πώς θα προστατεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, αν και επισήμως τηρείται σιγή ιχθύος, το νέο πλαίσιο μπορεί να έχει την εξής μορφή:

- Πρώτον, σε περιπτώσεις ακινήτων σχετικά μικρής εμπορικής αξίας οι δανειολήπτες θα εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδότησης από το Δημόσιο της μηνιαίας δόσης. Αφορά την κατηγορία των οικονομικά ευάλωτων δανειοληπτών, οι οποίοι έχουν χαμηλά εισοδήματα. Να σημειωθεί ότι ακόμα και ο υφιστάμενος νόμος (Κατσέλη-Σταθάκη) προβλέπει την επιδότηση της δόσης (σ.σ. δεν εφαρμόσθηκε όμως ποτέ) για αντικειμενική αξία κατοικίας έως 120.000 ευρώ για τον άγαμο προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο και κατά 20.000 ευρώ ανά παιδί μέχρι τρία παιδιά.

- Δεύτερον, για ακίνητα υψηλότερης εμπορικής αξίας θα προσφέρεται προστασία αλλά οι διευκολύνσεις θα περιορίζονται σε επιμήκυνση (5,10, 15 έως και 25 έτη) που θα προσφέρει στο δάνειο η τράπεζα.

Όσο για το κούρεμα του δανείου σύμφωνα με όσα επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα είναι «κλιμακωτό» και θα δίνεται σε ετήσια βάση (δηλαδή σε ποσοστό) ανάλογα με την αποπληρωμή του δανείου και υπό τον όρο ο δανειολήπτης να είναι συνεπής στην αποπληρωμή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!