Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα σενάρια αύξησης εισφορών και συντάξεων
[Euro2day]: Τα σενάρια αύξησης εισφορών και συντάξεων

[Euro2day]: Τα σενάρια αύξησης εισφορών και συντάξεων

Οι σχεδιασμοί του υπ. Εργασίας για αυξήσεις στις εισφορές μη μισθωτών που έχουν εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Γιατί η τελική εικόνα οδηγεί σε ελάφρυνση εισοδημάτων. Ποιες και κύριες συντάξεις θα αυξηθούν και πώς. Τι αλλάζει στις επικουρικές.

Σε ανασχεδιασμό του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης προχωρά το υπουργείο Εργασίας μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις ειδικές επιτροπές που έχουν συσταθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου, να επεξεργάζονται σενάρια για αυξήσεις στις κύριες συντάξεις που δίνονται από τον Μάιο του 2016 και μετά, τις παλαιές επικουρικές αλλά και στις εισφορές των μη μισθωτών που μέχρι σήμερα πληρώνουν την κατώτατη εισφορά. Αντίστοιχα, μειώσεις εισφορών έρχονται στους επαγγελματίες και αγρότες με υψηλότερα εισοδήματα, όπως και σε όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους μισθωτούς, που απασχολούνται με πλήρη απασχόληση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το Σαββατοκύριακο στον Σκάι, θα διορθωθούν όλες οι αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου. «Θα κτίσουμε το νέο ασφαλιστικό πάνω στην απόφαση του ΣτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά

Αναλυτικά, στο θέμα των εισφορών των μη μισθωτών, οι αλλαγές αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2020. Οι υπηρεσίες εξετάζουν σενάρια που θα οδηγήσουν αφενός στην αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό, αφετέρου θα επαναφέρουν ένα δικαιότερο σύστημα, μέσω ασφαλιστικών κλάσεων.

Η κατώτερη ασφαλιστική κλάση βάσει των εισηγήσεων που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θα είναι υψηλότερη από την σημερινή κατώτερη εισφορά που ανέρχεται μαζί με την εισφορά υγείας και τα 10 ευρώ για ανεργία, σε 185,18 ευρώ (20% επί του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ για κύρια ασφάλιση, 6,95% επί του ίδιου ποσού για εισφορά υγείας και 10 ευρώ το μήνα για τον λογαριασμό ανεργίας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!