Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 16 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΔΟΕ: Απώλειες 600 εκατ. το χρόνο από το λαθρεμπόριο καπνού
[Euro2day]: ΣΔΟΕ: Απώλειες 600 εκατ. το χρόνο από το λαθρεμπόριο καπνού

[Euro2day]: ΣΔΟΕ: Απώλειες 600 εκατ. το χρόνο από το λαθρεμπόριο καπνού

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίαστηκαν σε ημερίδα, την τελευταία επταετία κατασχέθηκαν σχεδόν 1,3 δισεκατομμύριο λαθραία τσιγάρα, 27.810 τόνοι λαθραίου καπνού με τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς να φτάνουν τα 250.960.604 ευρώ.

Απώλεια εσόδων τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, στοιχίζει σε ετήσια βάση το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η αναπληρώτρια διευθύντρια Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, Μαρίας Πόγκα, την τελευταία επταετία κατασχέθηκαν σχεδόν 1,3 δισεκατομμύριο λαθραία τσιγάρα, 27.810 τόνοι λαθραίου καπνού με τους διαφυγόντες φόρους και δασμούς να φτάνουν τα 250.960.604 ευρώ.
Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως αναφέρθηκε στην ίδια ημερίδα, οι συνολικές ετήσιες απώλειες από το οικονομικό έγκλημα υπολογίζονται στα 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 11 δισ. ευρώ μόνο από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Στη χώρα μας πέρυσι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 142 εκατομμύρια τσιγάρα, με τους βεβαιωθέντες φόρους και πρόστιμα να ανέρχονται στα 743 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό είναι πως σε κάθε ένα κοντέινερ λαθραίων τσιγάρων, σύμφωνα με υπολογισμούς της OLAF , αντιστοιχούν 2 εκατ. ευρώ απωλειών δασμών, ΕΦΚ και ΦΠΑ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!