Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Saudi Aramco: Στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ΙΡΟ
[Euro2day]: Saudi Aramco: Στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ΙΡΟ

[Euro2day]: Saudi Aramco: Στις 3 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η ΙΡΟ

Η μερική ιδιωτικοποίηση της εταιρείας πετρελαίου έχει καθυστερήσει αρκετές φορές, καθώς ο πρίγκηπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θέλει να πετύχει αποτίμηση $2 τρισ. ενώ οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι είναι πιο ρεαλιστικός ο στόχος του $1- $1,5 τρισ.

Την πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά της αναμένεται να ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου η SaudiAramco, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μερική ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, η οποία έχει τα μεγαλύτερα κέρδη παγκοσμίως, έχει καθυστερήσει αρκετές φορές, καθώς ο πρίγκηπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρόθεσή του να πουλήσει το 5% του ομίλου, το 2015.

Το βασικό ζήτημα είναι η επιθυμία του να επιτύχει αποτίμηση ύψους $2 τρισ. ενώ οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι είναι πιο ρεαλιστικός ο στόχος του $1 τρισ. – $1,5 τρισ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya, η ανακοίνωση της ΙΡΟ θα γίνει την Κυριακή, ενώ η εταιρεία θα κάνει την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Βασιλείου, Tadawul, στις 4 Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!