Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Σαουδική Αραβία άντλησε $17,5 δισ. με διεθνές ομόλογο
[Euro2day]: H Σαουδική Αραβία άντλησε $17,5 δισ. με διεθνές ομόλογο

[Euro2day]: H Σαουδική Αραβία άντλησε $17,5 δισ. με διεθνές ομόλογο

Ποσό-ρεκόρ συγκέντρωσε η Σαουδική Αραβία στο ντεμπούτο της στις διεθνείς αγορές ομολόγων. Στο 3,44% η απόδοση του 10ετούς τίτλου. Στις 44 μονάδες βάσης το spread με το γειτονικό Κατάρ.

H Σαουδική Αραβία βγήκε για πρώτη φορά στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων και άντλησε 17,5 δισ. δολάρια.

Η ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές επέτρεψε στη χώρα του Περσικού Κόλπου να συγκεντρώσει περισσότερα από την έκδοση χρέους των 16,5 δισ. δολαρίων της Αργεντινής νωρίτερα το 2016, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ για μια αναδυόμενη αγορά.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Σαουδική Αραβία έκλεισε το βιβλίο για την πρώτη έκδοση ομολόγου αποτιμημένου σε δολάρια την Τετάρτη, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν πως οι προσφορές από τους επενδυτές ανήλθαν στα 67 δισ. δολάρια.

Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον έδωσε στο βασίλειο τη δυνατότητα να αυξήσει την έκδοση από τα 10 με 15 δισ. δολάρια που είχε προγραμματίσει αρχικά.

Η έκδοση χρέους της Σαουδικής Αραβίας θα περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς τίτλους, 5ετούς, 10ετούς και 30ετούς ωρίμανσης, με απόδοση 2,63%, 3,44% και 4,64% αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις είναι αρκετά χαμηλότερες από την αρχική αποτίμηση, σύμφωνα με την οποία το 10ετές ομόλογο θα είχε απόδοση 3,6%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!