Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Santander δεν θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες μετά το Brexit
[Euro2day]: H Santander δεν θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες μετά το Brexit

[Euro2day]: H Santander δεν θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες μετά το Brexit

Η αλλαγή στα σχέδια της τράπεζας, μπορεί να της προσφέρει ευελιξία ώστε να μεταφέρει κάποιες δραστηριότητες εκτός Βρετανίας μετά το Brexit. Στο μεταξύ η επικεφαλής της βρετανικής μονάδας συνεχίζει να προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του Brexit.

Η Banco Santander εγκαταλείπει τα σχέδιά της να διαχωρίσει τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής από την εταιρική και θεσμική τραπεζική στη Βρετανία λόγω του Brexit, σύμφωνα με μια πηγή του Bloomberg που γνωρίζει την υπόθεση.

Η ισπανική τράπεζα συζητά νέες προτάσεις με την Τράπεζα της Αγγλίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στους κανονισμούς της κεντρικής τράπεζας για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα (ringfencing), οι οποίοι αναγκάζουν τα ιδρύματα να απομονώνουν τις πιο επικίνδυνες εμπορικές δραστηριότητες από τη λιανική τραπεζική, εξήγησε η πηγή.

Η Santander είναι η πέμπτη μεγαλύτερη λιανική τράπεζα στη Βρετανία, μετά την Royal Bank of Scotland, την Lloyds, την HSBC και την Barclays, υπενθυμίζει το πρακτορείο.

Η αλλαγή στα σχέδιά της, η οποία έρχεται έπειτα από χρόνια προετοιμασίας με σκοπό την ανταπόκριση στους κανόνες μέχρι το 2019, ενδέχεται να προσφέρει στην Santander μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να μεταφέρει κάποιες δραστηριότητες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, αν αυτό αποδειχθεί απαραίτητο μετά το Brexit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!