Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Samsung τονώνει μέρισμα και επαναγορές μετοχών
[Euro2day]: Η Samsung τονώνει μέρισμα και επαναγορές μετοχών

[Euro2day]: Η Samsung τονώνει μέρισμα και επαναγορές μετοχών

Εντείνονται οι απαιτήσεις για δραματικές αλλαγές στη διακυβέρνηση της εταιρίας. Η Samsung ανακοίνωσε έκτακτο μέρισμα, ενώ θα εξετάσει την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του συνόλου του μεγαλύτερου ομίλου της Νότιας Κορέας.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ότι θα τονώσει το μέρισμα και θα εξετάσει αναδιάρθρωση της πολύ διευρυμένης αυτοκρατορίας Samsung, στην προσπάθεια να αμβλύνει τις εντεινόμενες απαιτήσεις για δραματικές αλλαγές στη διακυβέρνηση του μεγαλύτερου ομίλου της Νότιας Κορέας.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Samsung τόνισε επίσης πως θα επιστρέψει στους μετόχους τυχόν μετρητά που θα ξεπεράσουν το ποσό των 70 τρισ. κορεάτικων γουόν, καθώς και ότι θα προσλάβει νέο, ανεξάρτητο διευθυντή της εταιρίας με παγκόσμια εμπειρία.

Όπως σημειώνει το MarketWatch, στα τέλη Σεπτεμβρίου η εταιρία είχε μετρητά ύψους λίγο παραπάνω από 70 τρισ. γουόν, μετά την αφαίρεση των χρεών.

Το πακέτο μέτρων της νοτιοκορεάτικης εταιρίας, το οποίο ονομάζεται «ολοκληρωτικός οδικός χάρτης» για την τόνωση της αξίας προς τους μετόχους, έρχεται έπειτα από πίεση από την πλευρά των επενδυτών και ιδιαίτερα ξένων ιδρυμάτων. Οι επενδυτές αυτοί ζητούσαν από τον όμιλο να αποχωριστεί περισσότερα από τα μετρητά του, να αναδιαρθρώσει την εταιρία και να κάνει πιο ποικίλες επιλογές όταν πρόκειται για μέλη του συμβουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!