Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σαλβίνι: Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν
[Euro2day]: Σαλβίνι: Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν

[Euro2day]: Σαλβίνι: Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν

Χθες αποφασίστηκε η παραπομπή του σε δίκη από την ιταλική Γερουσία με την κατηγορία ότι στέρησε την ατομική ελευθερία σε 131 μετανάστες.

«Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν. Διαχειριστήκαμε την όλη υπόθεση μαζί με τον Τζουζέπε Κόντε και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, μια ημέρα μετά την παραπομπή του σε δίκη από την ιταλική Γερουσία κατηγορούμενος ότι στέρησε την ατομική ελευθερία σε 131 μετανάστες.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «αν χρειαστεί, η αναλυτική αναφορά στο όλο αυτό θέμα θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες» και πως «η αποβίβαση των μεταναστών του πλοίου Γκρεγκορέτι καθυστέρησε κατά τέσσερις ημέρες για να εξασφαλισθεί πρώτα το πράσινο φως για την ανακατανομή τους σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και σε δομές της Καθολικής Εκκλησίας».

«Στη φάση αυτή, οι κύριες προτεραιότητες της Λέγκα είναι η μείωση των φόρων και η απλούστευση της γραφειοκρατίας», τόνισε ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών και διευκρίνισε ότι «το κόμμα (του) δεν ζητά την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ». «Μια βασικής σημασίας προτεραιότητα είναι επίσης η επανεκκίνηση της οικονομίας, διότι η ανάπτυξη της Ιταλίας είναι μηδενική», υπογράμμισε ο Σαλβίνι.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της Λέγκα θεωρεί ακόμη ότι «η Ευρώπη άλλαξε στάση χάρη στην συμπεριφορά του, διότι μέχρι πρότινος η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία αποτελούσαν τους μόνους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!