Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Sainsbury’s εξαλείφει 1.000 ρόλους head office στη Βρετανία
[Euro2day]: Η Sainsbury’s εξαλείφει 1.000 ρόλους head office στη Βρετανία

[Euro2day]: Η Sainsbury’s εξαλείφει 1.000 ρόλους head office στη Βρετανία

Η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ εντείνει τις προσπάθειες εξοικονόμησης 500 εκατ. στερλινών. Το τριετές πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά ο CEO ετοιμάζει δεύτερο γύρο εξοικονόμησης του ίδιου ποσού.

Η Sainsbury’s πρόκειται να περικόψει πάνω από 1.000 ρόλους head office στη Βρετανία, στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας για αποδοτικότητα που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση 500 εκατ. στερλινών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ στη χώρα έχει ζητήσει από την συμβουλευτική εταιρία σε διοικητικά θέματα, McKinsey, να καταστρώσει ένα σχέδιο ελάττωσης του προσωπικού. Όπως σημειώνει ο Guardian, όλες οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ στη Βρετανία έχουν ανακοινώσει περικοπές τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια να ανταγωνιστούν τους ραγδαία αναπτυσσόμενους αντιπάλους χαμηλού κόστους Aldi και Lidl.

Το Μάρτιο, η Sainsbury’s ανέφερε πως μειώνει 400 θέσεις εργασίας σε καταστήματα, καθώς και ότι άλλοι 4.000 εργαζόμενοι θα υποστούν αλλαγές στα ωράρια, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να διαχειριστεί τα σουπερμάρκετ της με πιο φθηνό τρόπο. Οι αλλαγές αυτές περιλάμβαναν την εξάλειψη της νυχτερινής βάρδιας σε 140 σουπερμάρκετ.

Η Sainsbury’s πρόκειται να φτάσει στο τέλος ενός τριετούς προγράμματος εξοικονόμησης 500 εκατ. στερλινών το Μάρτιο του 2018, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος Mike Coupe έχει αναφέρει πως η εταιρία μετά θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα, που έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομήσει και πάλι το ίδιο ποσό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!