Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η Ryanair υποβαθμίζει την πρόβλεψη κερδών λόγω στερλίνας
[Euro2day]: Η Ryanair υποβαθμίζει την πρόβλεψη κερδών λόγω στερλίνας

[Euro2day]: Η Ryanair υποβαθμίζει την πρόβλεψη κερδών λόγω στερλίνας

Η εταιρία αναμένει καθαρά κέρδη εύρους 1,3-1,35 δισ., έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,75-1,425 δισ. στο έτος. Περιμένει επίσης πτώση 13-15% στις τιμές των εισιτηρίων, ενώ προειδοποίησε ότι αν η στερλίνα υποχωρήσει κι άλλο, θα ξαναυποβαθμίσει το guidance.

Η Ryanair Holdings προειδοποίησε σήμερα ότι τα κέρδη θα αναπτυχθούν λιγότερο από το αναμενόμενο στη διάρκεια αυτού του οικονομικού έτους, αποδίδοντας την επιβράδυνση στις μεγάλες απώλειες της βρετανικής λίρας.

Όπως τονίζει το MarketWatch, η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους έγινε το πιο πρόσφατο «θύμα» της απότομης υποχώρησης της αεροπορικής βιομηχανίας της Ευρώπης. Η Ryanair ανέφερε ότι αναμένει πλέον καθαρά κέρδη ενός εύρους 1,3 έως 1,35 δισ. ευρώ φέτος, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,375 με 1,425 δισ.

«Κύρια αιτία για αυτή την ελαφρώς χαμηλότερη ανάπτυξη στην ετήσια κερδοφορία είναι η πτώση 18% στη στερλίνα μετά το Brexit», επεσήμανε η Ryanair. Η Βρετανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές του μεταφορέα, ο οποίος πουλά εισιτήρια σε στερλίνα και αυτά μεταφράζονται τώρα σε λιγότερα ευρώ.

Η Ryanair αναμένει ότι οι μέσες τιμές των εισιτηρίων θα υποχωρήσουν κατά 13 με 15%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για υποχώρηση 10 με 12%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!