Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ροτ: Δεν παραγράφονται οι ελληνικές αξιώσεις για πολεμικές επανορθώσεις
[Euro2day]: Ροτ: Δεν παραγράφονται οι ελληνικές αξιώσεις για πολεμικές επανορθώσεις

[Euro2day]: Ροτ: Δεν παραγράφονται οι ελληνικές αξιώσεις για πολεμικές επανορθώσεις

Η Ελλάδα θα μπορούσε να απειλήσει με βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ και να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε βάρος της Γερμανίας, σύμφωνα με τον Καρλ-Χάιντς Ροτ, που σχολιάζει πως μέχρι τώρα οι αρμόδιοι στην Ελλάδα είναι “υπερβολικά διστακτικοί”.

Εβδομηνταπέντε χρόνια μετά το μακελειό στο Δίστομο η Γερμανία δεν εξοφλεί το χρέος των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα Junge Welt, η οποία φιλοξενεί συνέντευξη με τον Καρλ-Χάιντς Ροτ, ο οποίος από κοινού με τον ιστορικό Χάρντμουτ Ρίμπνερ έγραψαν το βιβλίο “To χρέος των αποζημιώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη” που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle , ο Καρλ-Χάιντς Ροτ χαρακτηρίζει “κακόβουλη την ερμηνεία της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται νομικά και πολιτικά λήξαν. Το επιχείρημα της Γερμανίας είναι ότι μετά την, επί δεκαετίες, ενσωμάτωση της χώρας στην Δύση, η διεθνής φήμη της χώρας έχει πλέον αποκατασταθεί. Από νομικής πλευράς επικράτησε η άποψη ότι το ζήτημα των επανορθώσεων θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συνθήκης. Όμως στη λεγόμενη Συνθήκη Δύο Συν Τέσσερεις, η οποία ντε φάκτο είναι ειρηνευτική συνθήκη το ζήτημα των επανορθώσεων εξαιρέθηκε. Πρόκειται ξεκάθαρα για κυνισμό. Βάσει του διεθνούς δικαίου οι αξιώσεις δεν παραγράφονται, αλλά αντίθετα εξακολουθούν να υφίστανται δίχως περιορισμούς”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!