Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρωσία: Αναπτύσσει συστήματα αεράμυνας S-400 στην Αρκτική
[Euro2day]: Ρωσία: Αναπτύσσει συστήματα αεράμυνας S-400 στην Αρκτική

[Euro2day]: Ρωσία: Αναπτύσσει συστήματα αεράμυνας S-400 στην Αρκτική

Τα συστήματα αναπτύχθηκαν στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά που βρίσκεται ανάμεσα στη Θάλασσα του Μπάρεντς και τη Θάλασσα του Κάρα, σε αντικατάσταση των παλαιότερων S-300, ανακοίνωσε ο Στόλος του Βορρά.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη του τελευταίου μοντέλου πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στο αρχιπέλαγος της Νόβαγια Ζεμλιά στην Αρκτική, μια στρατηγική περιοχή όπου η Μόσχα ενισχύει την παρουσία της σε όλους τους τομείς τα τελευταία χρόνια.

Τα συστήματα S-400 αναπτύχθηκαν στο αρχιπέλαγος αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στη Θάλασσα του Μπάρεντς και τη Θάλασσα του Κάρα, σε αντικατάσταση των παλαιότερων S-300, ανακοίνωσε ο Στόλος του Βορρά, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το πέρασμα στους νέους S-400 αυξάνει σημαντικά τη ζώνη ελέγχου του εναέριου χώρου στην Αρκτική» από τον ρωσικό στρατό, υπογράμμισε ο Στόλος του Βορρά.

Η Ρωσία ενισχύει εδώ και χρόνια τις στρατιωτικές υποδομές της στην Αρκτική, όπου διαθέτει πολλές σύγχρονες βάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν με αυτάρκεια και νέα αεροδρόμια. Το τελευταίο μοντέλο των συστημάτων S-400 έχει ήδη αναπτυχθεί στην Αρκτική στις περιοχές Μουρμάνσκ και Αρχανγκέλσκ, καθώς και στη δημοκρατία Σαχά, σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο.

Η Αρκτική, εκτός από τα τεράστια αποθέματά της σε υδρογονάνθρακες, προκαλεί το ενδιαφέρον της Ρωσίας λόγω του Βορειοανατολικού Περάσματος, το οποίο ελπίζει να εκμεταλλευθεί στο μέλλον ως μια μεγάλη εμπορική οδό που συνδέει την Ευρώπη με την Ασία. Αυτή η θαλάσσια διαδρομή, που έχει καταστεί πιο διαβατή λόγω της κλιματικής υπερθέρμανσης και του λιώσιμου των πάγων, έχει αρχίσει να διαδραματίζει αυξανόμενο ρόλο στις διεθνείς ανταλλαγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!