Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρομπότ και drones σύντομα στη βιομηχανία τσαγιού
[Euro2day]: Ρομπότ και drones σύντομα στη βιομηχανία τσαγιού

[Euro2day]: Ρομπότ και drones σύντομα στη βιομηχανία τσαγιού

Θα αντικαταστήσουν εκατομμύρια εργαζόμενους στη βιομηχανία μας σε λίγα χρόνια, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τσαγιού Dilmah. Φαίνεται ότι είναι έτοιμη η ρομποτική επανάσταση.

Τα ρομπότ «αναμφισβήτητα» θα αντικαταστήσουν εκατομμύρια εργαζόμενους στη βιομηχανία μας σε λίγα χρόνια, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τσαγιού Dilmah.

Μια μεγάλη ρομποτικήεπανάσταση θα μπορούσε σύντομα να βάλει σε κίνδυνο τη διαβίωση εκατομμυρίων καλλιεργητών τσαγιού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Dilhan Fernando και η αλλαγή θα μπορούσε να συμβεί «μέσα σε λίγα χρόνια», όπως λέει ο CEO.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι εμπλέκονται στην παραγωγή τσαγιού και πιθανότατα προέρχονται κυρίως από αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην εταιρεία τσαγιού Dilmah της Σρι Λάνκα, η διαλογή τσαγιού – ένα βασικό βήμα στην παραγωγική διαδικασία – γίνεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε σύντομα να φτάσει σε ένα επίπεδο ώστε να αντικαταστήσει τους υφιστάμενους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Φερνάντο.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μέσα σε λίγα χρόνια, θα δούμε ρομπότ ή drones να μαζεύουν τσάι”, δήλωσε ο Φερνάντο, αναφερόμενος στο ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την εταιρία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Πρόσθεσε ότι στην εταιρεία τσαγιού Dilmah της Σρι Λάνκα, η διαλογή τσαγιού – ένα θεμελιώδες βήμα στην παραγωγική διαδικασία – γίνεται σε μεγάλο βαθμό από ανθρώπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!