Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα ρίσκα για την ανάκαμψη της οικονομίας
[Euro2day]: Τα ρίσκα για την ανάκαμψη της οικονομίας

[Euro2day]: Τα ρίσκα για την ανάκαμψη της οικονομίας

Στους κινδύνους που ελλοχεύουν και θέτουν σε αμφισβήτηση την πραγματοποίηση υψηλού ρυθμού ανάπτυξης περιλαμβάνεται η αβεβαιότητα, η δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και οι εξωτερικοί κίνδυνοι.

H ανοδική πορεία του δεύτερου εξαμήνου συνδέεται με τα ισχυρά αποτελέσματα βάσεως (base effects) του τρίτου τριμήνου του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, όταν επεβλήθησαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι, αναφέρει η Alpha Bank σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας.

Σημειώνει πως η ανάκαμψη του δεύτερου εξαμήνου του 2016 ήταν αναμενόμενη καθώς αντανακλά την εξέλιξη μιας σειράς πρόδρομων δεικτών της οικονομικής δραστηριότητας κατά την ίδια περίοδο όπως η βιομηχανική παραγωγή (αύξηση κατά 2,7%), η αύξηση των εξαγωγών κατά 4,3% και η βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στις 93,1 μονάδες στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, από 90,5 στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Επιπλέον, η ταχύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης βελτίωσε ελαφρώς τις συνθήκες ρευστότητας των επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι αποπληρώθηκαν €2,8 δισ. έως το τέλος του 2016, ενώ οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα €4,5 δισ.

Στις χειμερινές προβλέψεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί την εκτίμησή της ότι η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7% το 2017, λόγω ενίσχυσης της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, ενώ και ο εξωτερικός τομέας θα συμβάλει θετικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!