Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
33 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
32 °C 7 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Renault: Αύξηση 10% στις πωλήσεις οχημάτων το α’ εξάμηνο
[Euro2day]: Renault: Αύξηση 10% στις πωλήσεις οχημάτων το α’ εξάμηνο

[Euro2day]: Renault: Αύξηση 10% στις πωλήσεις οχημάτων το α’ εξάμηνο

Οι πωλήσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας ξεπέρασαν κατά πολύ τις μέσες επιδόσεις της αγοράς, καθώς αυξήθηκαν 10% έναντι 2,6%. Στην εγχώρια αγορά είχε τις καλύτερες επιδόσεις εδώ και έξι χρόνια.

Η Renault ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις των οχημάτων της αυξήθηκαν κατά 10% το πρώτο εξάμηνο του έτους σε όλον τον κόσμο, ξεπερνώντας κατά πολύ την ευρύτερη αγορά. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ωφελήθηκε από την εισαγωγή νέων εκδόσεων παλαιών μοντέλων, ενώ εμφάνισε ισχυρή ανάπτυξη σε πολλές αναδυόμενες αγορές.

Τους πρώτους έξι μήνες η Renault πούλησε 1,88 εκατ. οχήματα, έναντι 1,70 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι. Η ευρύτερη αγορά εμφάνισε ανάπτυξη 2,6% κατά το πρώτο μισό της χρονιάς, σύμφωνα με τη Renault.

Στην Αμερική οι πωλήσεις αυξήθηκαν 15% στον απόηχο ανάκαμψης στις αγορές της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 51% και στη Ρωσία η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε την πρώτη άνοδο στους όγκους εδώ και τέσσερα χρόνια.

Στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρίας, οι πωλήσεις αυξήθηκαν μετρίως κατά 1,8%, αν και η Renault είχε τις καλύτερες επιδόσεις στην «πατρίδα» της εδώ και έξι χρόνια.

Η εταιρία προέβλεψε ότι η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου θα αυξηθεί μεταξύ 1,5 και 2,5% φέτος, με την ευρωπαϊκή αγορά να εκτιμάται πως θα δει άνοδο 2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!