Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρεν: H EKT πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη τόνωση
[Euro2day]: Ρεν: H EKT πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη τόνωση

[Euro2day]: Ρεν: H EKT πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη τόνωση

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προσφέρει περισσότερη νομισματική τόνωση μέχρι να υπάρξει βελτίωση στις προοπτικές της οικονομίας και του πληθωρισμού, τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Η επιβράδυνση της ευρωζώνης δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα, δήλωσε ο Όλι Ρεν, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προσφέρει περισσότερη τόνωση για να εκπληρώσει την εντολή της.

«Αν θέλουμε πραγματικά να εκπληρώσουμε την εντολή μας, χρειαζόμαστε τώρα περαιτέρω νομισματική τόνωση, μέχρι να υπάρξει βελτίωση στις προοπτικές της οικονομίας και του πληθωρισμού» σημείωσε ο κ. Ρεν, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε την πρόσφατη επιβράδυνση στην ανάπτυξη ως μια σύντομη, προσωρινή κάμψη της οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στην Boersen Zeitung. «Αντιμετωπίζουμε μια μεγαλύτερη περίοδο αδύναμης ανάπτυξης» τόνισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρεν υποστήριξε ότι στα μέτρα της ΕΚΤ μπορεί να περιλαμβάνεται ένας συνδυασμός μείωσης των επιτοκίων, αναθεώρησης της μελλοντικής καθοδήγησης ή μια επανεκκίνηση των αγορών ομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!