Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρελάνς των ασφαλιστικών εταιρειών το β’ εξάμηνο
[Euro2day]: Ρελάνς των ασφαλιστικών εταιρειών το β’ εξάμηνο

[Euro2day]: Ρελάνς των ασφαλιστικών εταιρειών το β’ εξάμηνο

Ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι που οδηγούν την ασφαλιστική παραγωγή του β’ εξαμήνου σε αυξημένα επίπεδα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Το χθεσινό δελτίο Τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την παραγωγή του πρώτου οκταμήνου επιβεβαίωσε πλήρως δημοσίευμα του Euro2day.gr της 9ης Σεπτεμβρίου με τίτλο «Ασφαλιστικές εταιρείες: Μαζεύονται οι απώλειες στο β’ εξάμηνο ».

Ειδικότερα, ενώ η πτώση της ασφαλιστικής παραγωγής είχε διαμορφωθεί κατά το πρώτο μισό του έτους στο -5,1%, έκλεισε στο οκτάμηνο μόλις στο -0,9% και μάλιστα με τις επιδόσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου να κινούνται σε θετικό έδαφος (+10,6% και +25,1% αντίστοιχα).

Επιπρόσθετα, στελέχη γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας που προέβλεπαν για το σύνολο της χρονιάς μια υποχώρηση της παραγωγής γύρω στο 2% με 2,5%, τώρα διαπιστώνουν ως πιθανότερο σενάριο να κλείσει η χρονιά με ένα καλύτερο νούμερο.

Οι βασικότεροι παράγοντες που αναμένεται να συμβάλουν στην καλύτερη, σε σχέση με πέρυσι, πορεία της ασφαλιστικής παραγωγής κατά το δεύτερο φετινό εξάμηνο είναι οι παρακάτω:

Πρώτον, η αναιμική πορεία της παραγωγής κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου του 2015, που ήταν οι δύο πρώτοι μήνες επιβολής των capital controls (πολύ χαμηλή βάση σύγκρισης).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!