Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Πρόθυμη η ευρωζώνη για νέα ελάφρυνση χρέους
[Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Πρόθυμη η ευρωζώνη για νέα ελάφρυνση χρέους

[Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Πρόθυμη η ευρωζώνη για νέα ελάφρυνση χρέους

Η χώρα μπορεί να γίνει success story αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, γράφει ο επικεφαλής του ESM. Εγινε δημοσιονομική προσαρμογή και μειώθηκε 25% το Δημόσιο. Αν χρειαστεί θα γίνει νέα ελάφρυνση χρέους.

Ειδική περίπτωση είναι η Ελλάδα γράφει σε άρθρο του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά τονίζει ότι μπορεί να αποτελέσει το πρόγραμμα διάσωσης ένα success story. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιλέγει μέσω της γερμανικής εφημερίδας να απαντήσει σε όσους λένε ότι δεν έχει γίνει τίποτα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι προσβολή για τον ελληνικό λαό, που υπέφερε μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα ήταν αδιανόητες σε άλλες χώρες».

Στο άρθρο του υπεραμύνεται του ρόλου του ESM και αντικρούει «γερμανικά» επιχειρήματα ότι κάνει «κεφαλαιακές μεταβιβάσεις» και πως λειτουργεί «εκτός νόμου», υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου. Αν δεν υπήρχαν, σημειώνει, χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα είχαν πιθανότατα βγει εκτός ευρώ σε μια χαοτική κατάσταση που θα δημιουργούσε ρίσκα μετάδοσης για την ακεραιότητα του ευρώ.

Υπενθυμίζει δε στους Γερμανούς αναγνώστες τη σημασία της ΕΕ και της ευρωζώνης. Όπως λέει η Ευρώπη αντιστοιχούσε στο 32% της παγκόσμιας οικονομίας το 1970 και τώρα βρίσκεται στο 23%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!