Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Η ΕΕ ράβει νέο «κοστούμι» δασμών κατά των ΗΠΑ
[Euro2day]: Η ΕΕ ράβει νέο «κοστούμι» δασμών κατά των ΗΠΑ

[Euro2day]: Η ΕΕ ράβει νέο «κοστούμι» δασμών κατά των ΗΠΑ

Σε καταναλωτικά προϊόντα, όπως το κέτσαπ και τα ψάρια, στρέφεται η Ευρώπη για να απαντήσει στην αμερικανική κυβέρνηση αν αυτή επιβάλλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Πώς κινούνται οι εισαγωγές του ενός και του άλλου. Τα ποσά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για νέα λίστα δασμών κατά των ΗΠΑ σε περίπτωση που ο Αμερικανός Πρόεδρος προχωρήσει με την επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, όπως μεταδίδουν οι Financial Times και αναδημοσιεύει το CNBC.

Ο κατάλογος φέρεται να περιλαμβάνει φόρους σε προϊόντα αξίας 18 δισ. ευρώ ενώ αναμένεται να έχει στόχο καταναλωτικά προϊόντα, όπως το κέτσαπ.

Ωστόσο, εκφράζονται αμφιβολίες αν θα ήταν σωστή μία τέτοια στόχευση του προϊόντος, με εκπρόσωπο της KraftHeinz να λέει στους Financial Times, ότι η εταιρεία έχει δομές στην Ευρώπη και ότι όλο το κέτσαπ που πωλείται στη γηραιά ήπειρο φτιάχνεται εκεί.

Η λίστα με τους νέους δασμούς ενδεχομένως να περιλαμβάνει κατεψυγμένα ψάρια, σταφίδες και επιδέσμους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Τραμπ θα αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες, αν θα επιβάλλει επιπλέον φόρους στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν αυτοκίνητα που αντιπροσώπευαν 254 δισ. ευρώ το 2016, ενώ η Ευρώπη έκανε εισαγωγές αξίας μόλις 77 δισ. ευρώ. Για να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, ο Τραμπ έχει απειλήσει αρκετές φορές με δασμούς κατά των ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!