Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: QCM: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή
[Euro2day]: QCM: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή

[Euro2day]: QCM: Τα πρόστιμα στη Folli Follie είναι μόνο η αρχή

Οι μέρες που οι εταιρείες μπορούν να παραπλανούν τους επενδυτές έχουν τελειώσει, υποστηρίζει σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο Γκάμπριελ Γκρέγκο του QCM. Επιρρίπτει ευθύνες και στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Evocis.

Τώρα αρχίζει η πραγματική υπόθεση της Folli Follie και τα σημαντικότερα ακολουθούν, σημειώνει σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ο επικεφαλής του QCM, του fund που με την έκθεσή του στις αρχές Μαΐου προκάλεσε σάλο στην αγορά, Γκάμπριελ Γκρέγκο.
«Σέβομαι την απόφαση της ελληνικής εποπτικής αρχής, και είναι ξεκάθαρο ότι έχει πολύ περισσότερη πληροφόρηση και πολύ περισσότερα στοιχεία έναντι της Folli Follie από ό,τι έχει το QCM», σημειώνει χαρακτηριστικά. Eτσι, συμπληρώνει, «εκτιμώ ιδιαίτερα το ότι ακόμα και μετά τρεις ολόκληρους μήνες υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της ελληνικής εισηγμένης, καθώς αυτό που είναι σημαντικό είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό περιβάλλον αποτροπής της εγκληματικής συμπεριφοράς, η οποία οδηγεί σε δεκάδες εκατομμύρια ζημιών για τους μετόχους εταιρειών».

Oπως τονίζει ο κ. Γκρέγκο, τα πρόστιμα τα οποία επέβαλε η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι μόνον η αρχή και όχι το τέλος της υπόθεσης της Folli Follie. «Το πιο σημαντικό είναι ότι η υπόθεση οδηγείται άμεσα στον εισαγγελέα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».
Σχολιάζοντας το ύψος των προστίμων, το οποίο σύμφωνα με κύκλους της αγοράς κρίνεται ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με την έκταση της φερόμενης εξαπάτησης, ο κ. Γκρέγκο σημειώνει ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη και το τι θα ακολουθήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!