Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ψήνεται» παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
[Euro2day]: «Ψήνεται» παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

[Euro2day]: «Ψήνεται» παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Μήνυμα περί επικείμενης παράτασης στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ανήρτησε στα social media ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Οδηγίες της τελευταίας στιγμής.

Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει σήμερα, αφήνει ανοιχτό με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων. Πιέζουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο δυνατό και για να ανακοινωθεί άμεσα, ώστε να αποσυμφορηθεί το TAXIS».

Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος έχει διαμηνύσει ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών έχει δεχθεί δεκάδες αιτήματα λογιστών, οι οποίοι ζητούν να παραταθεί η προθεσμία.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που εκπνέει στις 29 Ιουλίου, είχε δηλώσει στις 16 Ιουλίου.

Όσοι πάντως έχουν αφήσει για την τελευταία στιγμή να πατήσουν το κουμπί της υποβολής για τη δήλωσή τους, θα πρέπει να σπεύσουν γιατί τους περιμένει πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής. Ειδικότερα τα πρόστιμα ανέρχονται σε:

- 100 ευρώ, για φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν βιβλία. Δηλαδή μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν έχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

- 250 ευρώ, για νομικά πρόσωπα και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή είναι μισθωτοί και έχουν εισοδήματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα (έσοδα από μπλοκάκι).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!