Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ψαλίδι στις προβλέψεις για την ανάπτυξη από το ΔΝΤ
[Euro2day]: Ψαλίδι στις προβλέψεις για την ανάπτυξη από το ΔΝΤ

[Euro2day]: Ψαλίδι στις προβλέψεις για την ανάπτυξη από το ΔΝΤ

Στο 2% του ΑΕΠ για φέτος και στο 1,8% για το 2019 κατεβάζει την εκτίμηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το Ταμείο. Πώς βλέπει να αποκλιμακώνεται η ανεργία και ποια είναι η πρόβλεψη για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Το μήνυμα για τις τράπεζες.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανιζόταν περισσότερο αισιόδοξο σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2018. Προέβλεπε, τότε, ρυθμό ανάπτυξης 2,6% του ΑΕΠ για φέτος, όταν το υπουργείο Οικονομικών έθετε τον πήχη οριακά χαμηλότερα, στο 2,5%.

Οι σημερινές νεότερες προβλέψεις του ΔΝΤ, όπως αποτυπώνονται στην ετήσια έκθεση World Economic Outlook στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου, είναι αισθητά χαμηλότερες. Ο πήχης τίθεται στο 2% για φέτος και ακόμα χαμηλότερα, στο 1,8%, το κρίσιμο 2019, ενώ ανεπισήμως, μέσω των κατευθυντήριων γραμμών κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το υπουργείο Οικονομικών έχει αναθεωρήσει τον στόχο σε 2,3%.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών προετοιμάζεται για καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων στην περιοχή του 1,9% με 2%, ενώ χθες ο ΣΕΒ έκρουσε κώδωνα κινδύνου λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο διόγκωσης της αβεβαιότητας, με φόντο τις γεωπολιτικές αλλά και τις οικονομικές εξελίξεις .

Στην έκθεση του ΔΝΤ ενσωματώνονται ακόμα προβλέψεις αναφορικά με σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας από 21,5% του εργατικού δυναμικού πέρυσι σε 19,8% φέτος και 18% το 2019, σταθεροποίηση του ελλείμματος ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στη ζώνη του 0,6%-0,8% του ΑΕΠ (συγκεκριμένα -0,8% πέρυσι και φέτος και -0,6% το 2019) και χαμηλού πληθωρισμού (1,1% πέρυσι, 0,7% το 2018 και 1,1% το 2019).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!