Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Ψαλίδι» Morgan Stanley στην κερδοφορία των τραπεζών
[Euro2day]: «Ψαλίδι» Morgan Stanley στην κερδοφορία των τραπεζών

[Euro2day]: «Ψαλίδι» Morgan Stanley στην κερδοφορία των τραπεζών

Μειώνει τις προβλέψεις για την κερδοφορία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ο οίκος. Πονοκέφαλος οι μεγάλες απομειώσεις και τα έκτακτα κόστη. Εμφανίζεται αισιόδοξος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και την ανάπτυξη.

Ψαλιδίζει τις προβλέψεις για την κερδοφορία των τραπεζών η Morgan Stanley, σε ανάλυσή της για τον κλάδο. Συγκεκριμένα προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για την απόφαση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η «παραβατικότητα» που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο σε επίπεδο «συστημικών επιχειρήσεων» (σ.σ. προφανώς αναφέρεται στην υπόθεση Μαρινόπουλου) κρύβει αυτό που ο οίκος θεωρεί ως καλύτερη της αναμενόμενης τάση που σημειώνεται αναφορικά με τη χρηματοδότηση, ειδικότερα με το πολύ χαμηλότερο κόστος των collateral του Πυλώνα ΙΙ, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν σκληρά να αναδιατάξουν τη χρηματοδότησή τους, περιορίζοντας τον ακριβό ELA.

Εξισορροπώντας τις δύο τάσεις, η Morgan Stanley μειώνει την εκτίμηση για τα κέρδη του 2016 σε επίπεδα που η απόδοση ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται σε 1,3-3,1% ή 1,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα κατά μέσο όρο από προηγούμενες προβλέψεις. Σημειώνει μάλιστα ότι παραμένει περισσότερο αισιόδοξος από τον μέσο όρο των αναλύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!