Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι «ψάχνει» ο SSM στις ελληνικές τράπεζες
[Euro2day]: Τι «ψάχνει» ο SSM στις ελληνικές τράπεζες

[Euro2day]: Τι «ψάχνει» ο SSM στις ελληνικές τράπεζες

Οι δύο έλεγχοι για την ακρίβεια του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού και της περιμέτρου των «κόκκινων» δανείων και πως εξελίσσονται. Κατά πόσο η δυναμική προβολή των ευρημάτων θα παίξει ρόλο στο «παζάρι» Ευρώπης- ΔΝΤ για τη διενέργεια ή όχι AQR.

Υπό το μικροσκόπιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού βρίσκονται κυριολεκτικά και μεταφορικά οι εγχώριες συστημικές τράπεζες καθώς ως το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν δύο κρίσιμοι έλεγχοι, για το επικείμενο stress test, ενώ η δυναμική προβολή των ευρημάτων θα παίξει ρόλο στον τρόπο, με τον οποίο θα επιχειρηθούν να κατευνασθούν οι ανησυχίες του ΔΝΤ.

Εντός του καλοκαιριού, ο SSM άρχισε να ελέγχει την ακρίβεια του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού (Risk Weighted Assets –RWA) των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Η διαδικασία έχει, ήδη, ολοκληρωθεί για τις Πειραιώς και Alpha Bank , χωρίς σημαντικά ευρήματα καθώς οι δύο τράπεζες ακολουθούν τα στάνταρτ πρότυπα στον υπολογισμό του RWA.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις Εθνική Τράπεζα και Eurobank, οι οποίες, από την περασμένη δεκαετία, υπολογίζουν εσωτερικά το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό τους. Στην Eurobank το έργο συλλογής των απαραίτητων στοιχείων έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, τελειώσει, αλλά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα ευρήματα καθώς δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα νέα κριτήρια. Στην Εθνική ο έλεγχος έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!