Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προβληματίζει τις τράπεζες το… μπαράζ εμβασμάτων
[Euro2day]: Προβληματίζει τις τράπεζες το… μπαράζ εμβασμάτων

[Euro2day]: Προβληματίζει τις τράπεζες το… μπαράζ εμβασμάτων

Το μηνιαίο όριο των 12,5 εκατ. ευρώ για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό εξαντλείται γύρω στις 18-20 του μήνα. Προβληματισμός στις τράπεζες για την αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις που προκαλούν εκροές καταθέσεων.

Σημαντική αύξηση των αιτημάτων για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό καταγράφεται από την αρχή του έτους, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Με βάση τους περιοριστικούς όρους των capital controls κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να στείλει με έμβασμα στο εξωτερικό 1.000 ευρώ το μήνα χωρίς την υποβολή παραστατικών.

Αυτό, όμως, που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στις τράπεζες είναι το γεγονός ότι οι αιτήσεις των πελατών είναι πολλές και το μηνιαίο όριο κάθε τράπεζας, το οποίο ανέρχεται σε 12,5 εκατ ευρώ – συνολικά 50 εκατ. ευρώ για τις τέσσερις τράπεζες – εξαντλείται μεταξύ γύρω στις 18- 20 κάθε μήνα.

Πραγματοποιούνται, επί της ουσίας, 50.000 εμβάσματα (σ.σ. και στις τέσσερις τράπεζες) των 1.000 ευρώ προς το εξωτερικό σε λιγότερες από 20 ημέρες. Στην περίπτωση, λοιπόν, που το μηνιαίο όριο των 12,5 εκατ ευρώ της τράπεζας εξαντληθεί, όσα αιτήματα για εμβάσματα γίνουν έκτοτε δεν ικανοποιούνται καθώς πρέπει να γυρίσει ο μήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!