Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προβληματισμός Fed για την αμερικανική οικονομία
[Euro2day]: Προβληματισμός Fed για την αμερικανική οικονομία

[Euro2day]: Προβληματισμός Fed για την αμερικανική οικονομία

Η τελευταία συνεδρίαση δίνει συνολικά την εντύπωση μίας Κεντρικής Τράπεζας εντυπωσιασμένης από τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας. Στο επίκεντρο και το τι θα μπορούσε να βγάλει την οικονομία εκτός ανοδικής πορείας. Οι εμπορικές ανησυχίες.

Τις ανησυχίες τους για το αν οι εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο θα μπορούσαν να χτυπήσουν μία οικονομία που δείχνει ισχυρή, αλλά και το ερώτημα αν η ύφεση είναι κοντά, συζήτησαν στην τελευταία συνεδρίαση τους στις 12-13 Ιουνίου, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα πρακτικά της Fed δίνουν συνολικά την εντύπωση μίας Κεντρικής Τράπεζας εντυπωσιασμένης από τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας και σίγουρης για τα σχέδια της σχετικά με τη συνέχιση των αυξήσεων επιτοκίων, αλλά επίσης και στο τι θα μπορούσε να βγάλει την οικονομία εκτός ανοδικής πορείας.

Για παράδειγμα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είχαν ευρεία συζήτηση για το εάν η πρόσφατη μικρή διαφορά μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιτοκίων μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας επικείμενης ύφεσης.

«Οι περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed υπογράμμισαν ότι η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι που συνδέονται με την εμπορικήπολιτική είχαν ενταθεί και ήταν ανήσυχοι ότι τελικά θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις», αναφέρεται στα πρακτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!