Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΒΕ και GAIA Επιχειρείν
[Euro2day]: Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΒΕ και GAIA Επιχειρείν

[Euro2day]: Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΒΕ και GAIA Επιχειρείν

Στόχος της σύμπραξης των δύο φορέων αποτελεί η ενίσχυση και προώθηση του αγροδιατροφικού κλάδου, η διασύνδεση πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και της εξωστρέφειας, καθώς και η ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της GAIA Επιχειρείν και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, εδραιώνοντας έτσι και θεσμικά τη μεταξύ τους συνεργασία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στόχος της σύμπραξης των δύο φορέων αποτελεί η ενίσχυση και προώθηση του αγροδιατροφικού κλάδου, η διασύνδεση πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και της εξωστρέφειας, καθώς και η ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και του αγροτικού κλάδου συνολικά, με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.
Ο ΣΕΒΕ, ως ο μεγαλύτερος εξαγωγικός φορέας της χώρας με μέλη σε όλη την Ελλάδα, στηρίζει και ενισχύει από το 1975 την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων με ισχυρή παρουσία και αναγνωρισιμότητα σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, έχοντας αναπτύξει ισχυρό δίκτυο συνεργασίας με πάνω από 100 αξιόπιστους οργανισμούς και φορείς διεθνώς, ενώ είναι ο μοναδικός φορέας πιστοποιημένος από το ΙΑΤΤΟ ως φορέας παροχής εξειδικευμένης εκπαίδευσης εξαγωγών και διεθνούς εμπορίου.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του ΣΕΒΕ από το 1990, παρέχει στατιστικά στοιχεία εξωτερικού εμπορίου σε μέλη του και διενεργεί έρευνες και μελέτες σε κλάδους με έντονη εξωστρέφεια όπως ο αγροδιατροφικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!