Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρώτη κατοικία: Ενήμερη η Κομισιόν για την κατάθεση του νομοσχεδίου
[Euro2day]: Πρώτη κατοικία: Ενήμερη η Κομισιόν για την κατάθεση του νομοσχεδίου

[Euro2day]: Πρώτη κατοικία: Ενήμερη η Κομισιόν για την κατάθεση του νομοσχεδίου

Η κυβέρνηση φέρεται να είχε ενημερώσει για την πρόθεση να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Ευρωπαϊκές πηγές θεωρούν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Οι διαφοροποιήσεις στις τάξεις των δανειστών.

Βρυξέλλες ανταπόκριση

«Ξέραμε ότι αργά ή γρήγορα το νομοσχέδιο για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη θα κατατίθετο στη Βουλή», διαμηνύει ανώτατος αξιωματούχος της Κομισιόν σε συνομιλία του με το Euro2day.gr στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ενημερωθεί από την Αθήνα για την πρόθεση της τελευταίας να καταθέσει το σχέδιο νόμο πριν από τις 25 Μαρτίου, οπότε και συνεδριάζει το EwG. «Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη και οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχίζονται μέχρι και το άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλιου στο Βουκουρέστι, η κυβέρνηση θα το κατέθετε με τις διαπραγματεύσεις, όμως, να συνεχίζονται καθώς δεν υπάρχει συμφωνία», υποστηρίζει.

Η κίνηση αυτή, όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr, εμπίπτει στο δικαίωμα της κάθε χώρας μέλους να προχωρήσει σε αποφάσεις που θεωρεί οικονομικά και πολιτικά «συμφέρουσες» για εκείνη .

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα δεν είναι σε καθεστώς μνημονίου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις σε μια ενέργεια που θεωρείται «μονομερής», αλλά θα εμπίπτει στους κανόνες του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!