Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρωταθλήτρια εξαγωγών η Κεντρική Μακεδονία
[Euro2day]: Πρωταθλήτρια εξαγωγών η Κεντρική Μακεδονία

[Euro2day]: Πρωταθλήτρια εξαγωγών η Κεντρική Μακεδονία

Θετική πορεία καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές που όμως εξακολουθούν να υπολείπονται σημαντικά του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Σημαντική βελτίωση των εξαγωγικών επιδόσεων της χώρας καταγράφει μελέτη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδας (ΣΕΒΕ), η οποία όμως τονίζει επίσης πως πρέπει να διανυθεί ακόμα μεγάλη απόσταση.
«Αν και βλέπουμε πως οι εξαγωγές έχουν μεγαλώσει αρκετά και το 2018 έχουμε κλείσει με άνοδο περίπου στο 17%, πάλι είμαστε κοντά στις 20 μονάδες κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Παναγιώτης Χασάπης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”.
«Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται μέσα από τα στοιχεία η ΠεριφέρειαΚεντρικήςΜακεδονίας (ΠΚΜ), στην οποία εμφανίζεται η «καλύτερη εξαγωγική επίδοση». «Είμαστε σχεδόν δύο μονάδες παραπάνω από τον μέσο όρο της Ελλάδας κάτι που σημαίνει πως πρόκειται για μια αρκετά εξαγωγική και εξωστρεφή περιφέρεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Χασάπης, που ανίχνευσε ως πηγή της εξέλιξης κύρια την γαλακτοκομία. «Η επίδοση έχει εξήγηση, καθώς αυτό συμβαίνει γιατί στην ΠΚΜ βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι της γαλακτοκομικήςπαραγωγής, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο κομμάτι του αγελαδοτροφικού τομέα βρίσκεται στην ΠΚΜ, ενώ επιπλέον υπάρχει στη συγκεκριμένη περιφέρεια μεγάλο κομμάτι τις πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής» σημειώνει.

Ένα άλλο παράδειγμα που ξεχωρίζει μέσα από τους δείκτες είναι, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, αυτό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία «έχει εξαιρετικούς δείκτες». Ο κ.Χασάπης εξηγεί πως η συγκεκριμένη περιφέρεια έχει μεγαλύτερες εξαγωγές από ό,τι εισαγωγές και μάλιστα ο επονομαζόμενος δείκτης επικάλυψης είναι 200%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!