Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι προτάσεις ΠΟΜΙΔΑ για την φορολογία ακινήτων
[Euro2day]: Οι προτάσεις ΠΟΜΙΔΑ για την φορολογία ακινήτων

[Euro2day]: Οι προτάσεις ΠΟΜΙΔΑ για την φορολογία ακινήτων

Η επανεκκίνηση της οικοδομής θα πρέπει να γίνει με προσανατολισμό όχι τόσο την ανέγερση νέων οικοδομών, όσο την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων, υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε το προεδρείο της ΠΟΜΙΔΑ σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2019 με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, υπεύθυνο για τη φορολογική πολιτική, και με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα, με θέμα την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ επί της φορολογίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς τόνισε κατά τη συνάντηση ότι η κατά τα τελευταία χρόνια πολυμέτωπη φορολογική «επίθεση» κατά της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, μέσω της διπλής επαύξησης της προοδευτικότητας της φορολογίας τόσο στο εισόδημα όσο και ιδιαίτερα στο κεφάλαιο, κατεδάφισε κυριολεκτικά το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικογένειας, της οποίας αποτελεί τον βασικό λόγο «φτωχοποίησης»! Η εφιαλτική αυτή πραγματικότητα μπορεί και πρέπει να αναστραφεί το συντομότερο δυνατόν, με την υιοθέτηση μιας σειράς μέτρων για την ανάκαμψη της κτηματαγοράς, της οικοδομικής δραστηριότητας, με την υιοθέτηση μέτρων με τα οποία θα καταστεί δυνατός ο τερματισμός της λεηλασίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, αλλά και η ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα.

Επίσης πρόσθεσε ότι η επανεκκίνηση της οικοδομής θα πρέπει να γίνει με προσανατολισμό όχι τόσο την ανέγερση νέων οικοδομών, όσο την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων κτιρίων, με ουσιαστική φορολογική επιδότηση των σχετικών εργασιών, εφόσον αυτές διεξάγονται με νόμιμα παραστατικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!