Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προτάσεις για δύο νέα ΣΔΙΤ απορριμμάτων
[Euro2day]: Προτάσεις για δύο νέα ΣΔΙΤ απορριμμάτων

[Euro2day]: Προτάσεις για δύο νέα ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Οι δύο νέες προτάσεις αφορούν στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας στη Ρόδο και στο δυτικό τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σε χρόνο ρεκόρ προχώρησαν οι αδειοδοτήσεις στην Ηπείρο. Τι γίνεται στις Σέρρες.

Δύο νέες προτάσεις για την κατασκευή και διαχείριση μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κατατέθηκαν στη Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας, ενώ προχωρούν και οι αδειοδοτήσεις για την κατασκευή των μονάδων σε Ηπειρο και Σέρρες. Οι δύο νέες προτάσεις αφορούν στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας στη Ρόδο και στο δυτικό τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η τελευταία εξέλιξη χαρακτηρίζεται σημαντική από όσους παρακολουθούν την εξέλιξη των έργων διαχείρισης καθώς αφορά περίπου 300.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως και προωθείται από τον φορέα διαχείρισης (ΦΟΣΔΑ) της Κεντρικής Μακεδονίας που έχει ήδη την εμπειρία από το ΣΔΙΤ των Σερρών. Αν προχωρήσει θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη σύμβαση μεταξύ των αντίστοιχων έργων διαχείρισης καθώς ξεπερνά σε ποσότητες απορριμμάτων το αντίστοιχο έργο της Πελοποννήσου (που βρίσκεται επί χρόνια στα χαρτιά).

Σημειώνεται πως με βάση το μοντέλο που προωθούν οι δήμοι της περιφέρειας (που συμμετέχουν στον ΦΟΣΔΑ) θα χρειαστεί και άλλο ένα έργο για τον ανατολικό τομέα, για τη διαχείριση 150.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!