Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των Περιφερειών στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση
[Euro2day]: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των Περιφερειών στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση

[Euro2day]: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των Περιφερειών στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση

H Αττική μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο μιας βιώσιμης ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ευρώπης, τόνισε ο Γ. Πατούλης στο διεθνές συνέδριο “Πολιτεία”. Αντίβαρο στο υπερτροφικό και αναποτελεσματικό κράτος οι Περιφέρειες, είπε ο περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των Περιφερειών στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, αναδείχθηκε και υπογραμμίστηκε μέσα από τους ολοκληρωμένους στρατηγικούς περιφερειακούς σχεδιασμούς που παρουσίασαν οι περιφερειάρχες Αττικής, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο «Πολιτεία», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το συνέδριο διοργανώνει στο Ζάππειο ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.) υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλώντας για τη «Βιώσιμη Ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιφερειακής ανάπτυξης», διαβεβαίωσε ότι η Αττική μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο μιας βιώσιμης ανάπτυξης στο πλαίσιο της Ευρώπης. Παρέθεσε λεπτομερώς τον σχετικό σχεδιασμό, ο οποίος εδράζεται στις ευοίωνες προοπτικές, όπως είπε, που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία η οποία με τα συνοδευτικά μέτρα της κυβέρνησης ευνοεί τις επενδύσεις και ιδιαίτερα τις ξένες.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να επωφεληθεί τα μέγιστα από δύο έργα. Το Ελληνικό όπου πέρα από την οικιστική και εμπορική ανάπτυξη, πάρκο, καζίνο και μαρίνα, οι αρχικά 30.000 θέσεις εργασίας με την ολοκλήρωση του έργου θα αυξηθούν στις 75.000, ανέφερε και συμπλήρωσε: Τα σχέδια που έχει υποβάλει η Cosco για την επέκταση της κρουαζιέρας, με νέες υποδομές και ξενοδοχειακά κτίρια, έργο προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, με 2.500 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 3.000 μετά την ολοκλήρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!