Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Να προστατεύσει την περιουσία του στις ΗΠΑ προσπαθεί ο Γ. Νίκας
[Euro2day]: Να προστατεύσει την περιουσία του στις ΗΠΑ προσπαθεί ο Γ. Νίκας

[Euro2day]: Να προστατεύσει την περιουσία του στις ΗΠΑ προσπαθεί ο Γ. Νίκας

Αίτημα στο δικαστήριο με το οποίο ζητά να απορριφθούν οι κατηγορίες εναντίον του υπέβαλε ο δικηγόρος του, καθώς έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του. Φυγά τον χαρακτηρίζουν οι αμερικανικές Αρχές. Οι κατηγορίες για inside trading.

Να προστατεύσει την περιουσία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς ωστόσο να ρισκάρει τη σύλληψή του προσπαθεί ο Eλληνας trader και ιδιοκτήτης εστιατορίων, ΓιώργοςNίκας, ο οποίος κατηγορείται στη Νέα Υόρκη για την απόκτηση εκατομμυρίων δολαρίων μέσω inside trading .

Yπενθυμίζεται ότι ποινική δίωξη για την υπόθεση έχει ασκηθεί και κατά του ΤηλέμαχουΛαββίδα, με τον δεύτερο να είναι ήδη προφυλακισμένος και τον πρώτο να αναζητείται από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες υποπτεύονται ότι είναι στην Ελλάδα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γιώργος Nίκας, 54 ετών, εναντίον του οποίου ασκήθηκαν κατηγορίες τον Οκτώβριο, έχει στην ιδιοκτησία του ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη αξίας 6 εκατ. δολαρίων καθώς και την αλυσίδα ελληνικών εστιατορίων, GRKGreek, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Την Τρίτη, ο δικηγόρος του Νίκα ζήτησε από τον δικαστή να απορρίψει τις κατηγορίες εναντίον του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η οποία έχει παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του.

Η SEC έχει προχωρήσει σε αγωγή εναντίον του, καθώς φέρεται να έχει αποκτήσει $2,6 εκατ. χρησιμοποιώντας παράνομες πληροφορίες από τον Bryan Cohen , τραπεζίτη της GoldmanSachs, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!