Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προστασία των καλλιεργειών με… επιδότηση
[Euro2day]: Προστασία των καλλιεργειών με… επιδότηση

[Euro2day]: Προστασία των καλλιεργειών με… επιδότηση

Έως το 100% το ύψος της επιδότησης στις περιπτώσεις Συλλογικών Σχημάτων Γεωργών. Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Στις 23 Απριλίου αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων.

Επιδότηση έως 100.000 ευρώ για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και έως 1.000.000 για ομάδες παραγωγών, προκειμένου να θωρακίσουν ενεργητικά τις καλλιέργειες τους από φυσικά φαινόμενα παρέχει σχετικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το ύψος της επιδότησης μπορεί να ανέλθει στο 80% για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και έως 100% για τις ομάδες παραγωγών (Συλλογικών Σχημάτων Γεωργών).

Η περίοδος υποβολής προτάσεων ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 23 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου 2018.

Μέσω του προγράμματος θα ενισχυθούν παρεμβάσεις που σχετίζονται με:

α) ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό για καλλιέργειες εσπεριδοειδών (αντιπαγετικοί ανεμομείκτες),

β) ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς,

γ) ενεργητικά συστήματα για την προστασία των καλλιεργειών από τη βροχή για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου και

δ) ενεργητικά συστήματα για την συνδυαστική προστασία των καλλιεργειών από το χαλάζι και τη βροχή για καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες παραγωγών, με την προϋπόθεση ότι είναι ενεργοί γεωργοί. Διευκρινίζεται ότι οι ομάδες παραγωγών είναι επιλέξιμες μόνο για τα ενεργητικά συστήματα για την προστασία της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών από τον παγετό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!