Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προσφυγές στο ΣτΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
[Euro2day]: Προσφυγές στο ΣτΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

[Euro2day]: Προσφυγές στο ΣτΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 154 κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, και το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ. Τι ζητούν.

Την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου με το οποίο μεταβιβάζονται οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών», ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 154 κάτοικοι των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, και το Σωματείο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ .

Με τους νόμους 4389/2016, 4425/2016 και 4425/2016 οι μετοχές των δύο εταιρειών μεταβιβάστηκαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών».

Η τελευταία αυτή εταιρεία είναι μια από τις 4 θυγατρικές εταιρείες της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας»και έχει ως θυγατρικές το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ΤΑΙΠΕΔ, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και την Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες αυτές πρέπει να διατηρήσουν το ιδιοκτησιακό και πραγματικό έλεγχο των επιχειρήσεων τους προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικές ανατιμήσεις στη χρήση του νερού και για να διασφαλιστεί η κρατική εγγύηση της ποιοτικής ασφαλούς, συνεχούς, αδιάλειπτης και καθολικής πρόσβασης σε αυτές.

Εξάλλου, σημειώνεται στην προσφυγή των κατοίκων ότι από τη μεταβίβαση των μετοχών δεν εξασφαλίζονται κανόνες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά ούτε οι συνταγματικές επιταγές για την παροχή αγαθών και υπηρεσιών υψίστης ζωτικής σημασίας που αφορούν ευθέως την υγεία των πολιτών, όπως είναι το νερό και η αποχέτευση, αλλά αντίθετα αποσκοπεί στην επαύξηση των εσόδων του Δημοσίου στο πλαίσιο της αποπληρωμής μέρους του δημοσίου χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!