Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προειδοποίηση Maersk για τους κινδύνους από τους εμπορικούς πολέμους
[Euro2day]: Προειδοποίηση Maersk για τους κινδύνους από τους εμπορικούς πολέμους

[Euro2day]: Προειδοποίηση Maersk για τους κινδύνους από τους εμπορικούς πολέμους

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οδήγησε σε «ενδείξεις μείωσης» στους όγκους εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Ο δανέζικος ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk προειδοποίησε σήμερα ότι οι εντάσεις στο εμπόριο και η οικονομική επιβράδυνση μπορεί να φρενάρουν την αύξηση των μεταφορών φορτίων.

Η Maersk, η μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρία εμπορευματοκιβωτίων, της οποίας οι οικονομικές επιδόσεις θεωρούνται βαρόμετρο για τις τάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο, ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η μείωση στους όγκους των κοντέινερ αντισταθμίστηκε από τα υψηλότερα ναύλα φορτίου.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, των ΗΠΑ και της Κίνας, οδήγησε σε «ενδείξεις μείωσης» στους όγκους εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

«Οι νέοι δασμοί μπορεί πιθανόν να μειώσουν την αναμενόμενη αύξηση στους παγκόσμιους όγκους εμπορευματοκιβωτίων κατά έως 1 ποσοστιαία μονάδα» ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk Σέρεν Σκόου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων, τόκων, προβλέψεων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 1,24 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, συγκριτικά με 1,25 δισεκ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

Τα έσοδα για την περίοδο αυτή διαμορφώθηκαν στα 9,54 δισ. δολάρια, οριακά χαμηλότερα από τα 9,62 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!