Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προειδοποίηση Κομισιόν για τις ελληνικές εξαγωγές
[Euro2day]: Προειδοποίηση Κομισιόν για τις ελληνικές εξαγωγές

[Euro2day]: Προειδοποίηση Κομισιόν για τις ελληνικές εξαγωγές

Να αρθούν τα εμπόδια που δυσχεραίνουν το εξωτερικό εμπόριο, συνιστά στην κυβέρνηση η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Περιορισμένης εμβέλειας το Σχέδιο Δράσης για τις εξαγωγές. Τι δεν περιλαμβάνει.

Την άρση των διοικητικών και κανονιστικών εμποδίων που «φρενάρουν» τις εξαγωγές, ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους υποτονικούς ρυθμούς αύξησης (των εξαγωγών) που αναμένονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, μπορεί το 2018 οι ελληνικές εξαγωγές να έτρεξαν με ρυθμό 8,7%, ωστόσο, η πρόβλεψη για χαμηλότερους ρυθμούς στην ευρωζώνη κατά τα επόμενα χρόνια, είναι πιθανό να μετριάσει τα επίπεδα των μεριδίων αγοράς των Ελλήνων εξαγωγέων.

Για το λόγο αυτό, σημειώνει στην έκθεσή της, θα πρέπει να επιταχυνθεί η λήψη μέτρων για τη διευκόλυνση του εξαγωγικού εμπορίου, όπως, η δημιουργία του Single Window, δηλαδή της εθνικής διαδικτυακής πλατφόρμας μιας στάσης μέσω της οποίας θα γίνεται η ηλεκτρονική διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών εξαγωγών και εισαγωγών, όπως η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών κ.ο.κ

Παράλληλα, η Κομισιόν, ζητεί να δοθεί έμφαση στους τομείς της οικονομίας που είναι προσανατολισμένοι στις εξαγωγές, σημειώνοντας ότι σ΄αυτή την κατηγορία κατατάσσονται μεταξύ άλλων, η γεωργία και τα αγροτικά τρόφιμα, καθώς και στους υπόλοιπους τομείς που διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, οι οποίοι μάλιστα θα μπορούσαν να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!