Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προειδοποίηση Κομισιόν για ταχεία εξυγίανση των τραπεζών
[Euro2day]: Προειδοποίηση Κομισιόν για ταχεία εξυγίανση των τραπεζών

[Euro2day]: Προειδοποίηση Κομισιόν για ταχεία εξυγίανση των τραπεζών

Κρίσιμη η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην «κανονικότητα» για να έρθουν σημαντικές επενδύσεις. Τι διαμηνύθηκε στον Χρ. Σταϊκούρα σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες. Ο «νουμεράκιας» και ο… μοναχικός καβαλάρης του ΔΝΤ.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν συμφωνηθεί στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα, να διατηρήσει τη δέσμευση για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% το 2020 και να αποφύγει στην πολιτικοποίηση του θέματος των αλλαγών τόσο τώρα όσο και το 2020, ανέφερε υψηλα ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν, στο Euro2day.gr.

Οι προειδοποιήσεις έρχονται λίγο πριν το Eurogroup του Δεκεμβρίου όπου αναμένεται η χώρα μας να είναι στην ατζέντα.

Εκτενής συζήτηση για την αναγκαιότητα να παραμείνει η Ελλάδα πιστή στους όρους του προγράμματος για λόγους αξιοπιστίας, έγινε και στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον πριν από ένα μήνα. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο υπουργός οικονομικών Χ. Σταικούρας άκουσε στις διμερείς συναντήσεις για την θέση των θεσμών και διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα παρεκκλίνει από τον δημοσιονομικό στόχο του 3,5%.

Κάπου την ίδια περίοδο, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευδε να σηκώσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών δηλώνοντας ότι η συζήτηση για την μείωση των πλεονασμάτων το 2021 και το 2022 θα ξεκινήσει το 2020 και «η συζήτηση αυτή θα έχει καλό τέλος για την πατρίδα μας» .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!