Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: To πρόγραμμα 100 ημερών του Ερντογάν
[Euro2day]: To πρόγραμμα 100 ημερών του Ερντογάν

[Euro2day]: To πρόγραμμα 100 ημερών του Ερντογάν

Το σχέδιο δράσης των 400 άρθρων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξορύξεις υδρογονανθράκων “σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Τουρκία”. Έκκληση στους Τούρκους να μετατρέψουν τα ξένα νομίσματα και τον χρυσό τους σε λίρες. Προσπάθεια απεξάρτησης από τις ξένες προμήθειες στην άμυνα.

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης 100 ημερών, το οποίο επικεντρώνεται στην στήριξη της εύθραυστης τουρκικής οικονομίας, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξορύξεις στη Μεσόγειο. Παράλληλα, ο Ερντογάν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μετατρέψουν το ξένο συνάλλαγμα και τον χρυσό τους σε λίρες, για να δείξουν την «εθνική αντίσταση» τους.

Όπως μεταδίδει η Hurriyet, ο Ερντογάν ανακοίνωσε το σχέδιο δράσης των 400 άρθρων, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις στους τομείς της ενέργειας, του εξωτερικού εμπορίου, της παιδείας, της υγείας, της γεωργίας και του τουρισμού, στο πλαίσιο συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υπουργοί, ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και γραφειοκράτες, καθώς και ανώτατα στελέχη του AKP.

«Αυτά τα 400 έργα με κόστος 46 δισ. λιρών Τουρκίας θα δώσουν ώθηση στο νέο σύστημα διακυβέρνησης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως τα projects αυτά δεν θα έχουν επιπλέον επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.

«Η πειθαρχεία του προϋπολογισμού είναι πολύ σημαντική για εμάς», είπε, ανακοινώνοντας πως το μεσοπρόθεσμα οικονομικό πρόγραμμα θα κηρυχθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!