Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία
[Euro2day]: Προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

[Euro2day]: Προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να διχάζει τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και έχει επισκιάσει όλα τα άλλα ζητήματα στις σημερινές εκλογές, στις οποίες περίπου 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ τριών υποψηφίων.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, για την εκλογή προέδρου, σε μια εκλογική διαδικασία που κυριαρχείται από έναν βαθύτατο διχασμό ως προς την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το Reuters, η αλλαγή της ονομασίας της χώρας επιλύει μια διαμάχη δεκαετιών με την Ελλάδα και ανοίγει την πόρτα για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όμως η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να διχάζει τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και έχει επισκιάσει όλα τα άλλα ζητήματα στις σημερινές εκλογές, στις οποίες περίπου 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ τριών υποψηφίων.

Αντανακλώντας τις διαφορές για την συμφωνία, την οποία πέρασε η φιλοδυτική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ο νικητής των σημερινών εκλογών δεν αναμένεται να εξασφαλίσει ξεκάθαρη πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών στις 5 Μαΐου.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδινε μικρό προβάδισμα, με ποσοστό 28,8%, στον Στέβο Πενταρόβσκι, ο οποίος υποστηρίζεται από τον κυβερνών κεντρώο συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατιών και του μειονοτικού Αλβανικού κόμματος DUI, που έχουν υποσχεθεί να εφαρμόσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!