Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι οι κερδισμένοι των ευρωεκλογών
[Euro2day]: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι οι κερδισμένοι των ευρωεκλογών

[Euro2day]: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι οι κερδισμένοι των ευρωεκλογών

Οι λαϊκιστικές δυνάμεις δεν ενίσχυσαν ιδιαίτερα τις δυνάμεις τους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Εξαίρεση αποτελεί η νίκη της Μαρί Λε Πεν στη Γαλλία. ΕΛΚ και Σοσιαλδημοκράτες ελέγχουν το 43% του νέου Ευρωκοινοβουλίου.

Χειρότερη των εκτιμήσεων ήταν η επίδοση των λαϊκιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές, σχολιάζει το Bloomberg, καθώς τα παραδοσιακά κόμματα διατήρησαν τις δυνάμεις τους σε μεγάλο βαθμό.

Αν και η εικόνα δεν έχει πλήρως ξεκαθαρίσει, δεδομένου ότι σε πολλές χώρες συνεχίζεται η καταμέτρηση, ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων στράφηκε στους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, που αναδεικνύονται στους νικητές των ευρωεκλογών.

Η συμμετοχή ήταν επίσης ενθαρρυντική καθώς ηταν η υψηλότερη τις τελευταίες δύο δεκαετίες, γεγονός που ερμηνεύεται ως αφύπνιση του εκλογικού σώματος απέναντι στον κίνδυνο του λαϊκισμού.

Βεβαίως όλα αυτά συνοδεύονται από ένα μεγάλο “εκτός“, καθώς τα exit poll δίνουν στη Γαλλία σαφές προβάδισμα στη Μαρί Λε Πεν έναντι του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε καλέσει τους πολίτες να επιλέξουν μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ και εκείνων που είναι κατά της ΕΕ και η κάλπη.

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν συνολικά το 43% των εδρών στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από 56% το 2014. Τα λαϊκιστικά κόμματα διατηρούν σε γενικές γραμμές τις δυνάμεις τους, με 29% των ευρωβουλευτών έναντι 30% το 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!