Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα πρακτικά Στουρνάρα ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας
[Euro2day]: Τα πρακτικά Στουρνάρα ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

[Euro2day]: Τα πρακτικά Στουρνάρα ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Ο Π. Αθανασίου θα διερευνήσει αν υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης της υπόθεσης που έχει αρχειοθετηθεί και ενδεχομένως, άσκησης ποινικής δίωξης για δάνεια άνω των 250 εκατ. ευρώ σε 50 τραπεζικά στελέχη και 10 στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Τα πρακτικά της τοποθέτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ζητεί ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, προκειμένου να διερευνήσει αν με βάση όσα είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο και πιθανόν- άσκησης δίωξης για τα δάνεια άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 50 τραπεζικά στελέχη και τουλάχιστον 10 πολιτικά πρόσωπα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης έγινε τον Απρίλιο του 2013 μετά από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και αφού προηγουμένως στελέχη της τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών που είχαν δώσει τα δάνεια, είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στους εισαγγελείς πως η τροπολογία αφορά και τα δάνεια των κομμάτων.

Τη συγκεκριμένη τροπολογία ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!