Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Powell: H Fed είναι πιο κοντά στην αύξηση επιτοκίων
[Euro2day]: Powell: H Fed είναι πιο κοντά στην αύξηση επιτοκίων

[Euro2day]: Powell: H Fed είναι πιο κοντά στην αύξηση επιτοκίων

Η αμερικάνικη οικονομία είναι κοντά στο στόχο της πλήρους απασχόλησης και της αύξησης του πληθωρισμού στο 2%, δήλωσε σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον ο Jerome Powell.

Το επιχείρημα υπέρ μιας αύξησης επιτοκίων από την Fed είναι σίγουρα ισχυρότερο σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Jerome Powell την Τρίτη.

«Τα εισερχόμενα στοιχεία δείχνουν μια οικονομία που αναπτύσσεται με υγιή ρυθμό, με σταθερά κέρδη στις θέσεις εργασίας και με τον πληθωρισμό να κινείται σταδιακά προς το 2%» ανέφερε ο ίδιος σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο κ. Powell προειδοποίησε πως αν οι κεντρικοί τραπεζίτες κινηθούν αργά στην σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, θα αναγκαστούν αργότερα να αυξήσουν απότομα τα επιτόκια.

Η αμερικάνικη οικονομία είναι κοντά στο στόχο της πλήρους απασχόλησης και της αύξησης του πληθωρισμού στο 2%, σημείωσε, προσθέτοντας ότι η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο διάστημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!