Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πού οδηγεί το τελεσίγραφο για την πρώτη κατοικία
[Euro2day]: Πού οδηγεί το τελεσίγραφο για την πρώτη κατοικία

[Euro2day]: Πού οδηγεί το τελεσίγραφο για την πρώτη κατοικία

Τι σημαίνει το no deal μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Τα «όπλα» πίεσης των θεσμών μέσω αγορών και ΕΚΤ και οι προδιαγραφές ενός συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι διαρροές της κυβέρνησης μέσω των οποίων σχεδόν προαναγγέλλεται η μονομερής κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας την ερχόμενη Παρασκευή δημιούργησαν νέα δεδομένα.

Επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει από καμία πλευρά και οι συζητήσεις για την εξεύρεση συμφωνίας συνεχίζονται. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ακόμα και την ώρα που προέκυπταν οι κυβερνητικές διαρροές, σε εξέλιξη βρισκόταν τηλεδιάσκεψη -σε τεχνικό επίπεδο- με τους θεσμούς, με αντικείμενο το υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Ο χρόνος πλέον όμως είναι πιεστικός. Το ενδεχόμενο συμφωνίας έως την Παρασκευή είναι σχεδόν ανύπαρκτο, εκτός εάν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο νόμου (όχι τόσο σε θέματα «περιμέτρου») σε σχέση με αυτό το οποίο έχει περιγράψει στους θεσμούς και επί του οποίου οι διαφορές στα βασικότερα μέτωπα παραμένουν αγεφύρωτες.

Επικεντρώνονται σε τρία κυρίως μέτωπα:

1. Το δημοσιονομικό.Ο Ντέκλαν Κοστέλο από την πλευρά της Κομισιόν έθεσε νωρίτερα στο συνέδριο (διεξάγεται στο Μουσείο Ακρόπολης, με τη συνεργασία Κομισιόν και ΙΟΒΕ) το δημοσιονομικό ζήτημα, σημειώνοντας πως σε ορίζοντα τετραετίας, το κόστος φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!