Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πόσο φθηνό είναι τώρα το Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Πόσο φθηνό είναι τώρα το Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Πόσο φθηνό είναι τώρα το Χρηματιστήριο

Πώς ξεκινάει τη χρονιά η αγορά μετοχών σε όρους αποτιμήσεων και γιατί αποτελούν ένα ακόμα «όπλο» για το θετικό σενάριο. Πού κινείται η μέση τιμή-στόχος για το Γενικό Δείκτη. Πού επικεντρώνονται οι διαχειριστές.

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, παρά τη μικρή διόρθωση του έως τις 900 μονάδες, ανέκαμψε άμεσα και συνεχίζει από κει που ολοκλήρωσε το 2019. Με την αγορά να ξεκινά από αρκετά υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με το 2019, η προσέγγιση αρκετών εγχώριων αλλά κυρίως ξένων επενδυτών έναντι των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων θα είναι διαφορετική και αρκετά πιο επιφυλακτική, αφού φαίνεται ότι οι αρκετές μετοχές έχουν ήδη προεξοφλήσει αρκετά από τα θετικά στοιχεία της οικονομίας.

Το στοίχημα της αναβάθμισης της αγοράς όμως θα κριθεί και σε επίπεδο αποτιμήσεων. Οι ελληνικές μετοχές του Γενικού Δείκτη εμφανίζουν πλέον discount τόσο σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές όσο και σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές.

Παρά το θετικό βηματισμό, τα πρώτα σημάδια από την οικονομία είναι επιφυλακτικά και συνεπώς, η χρονιά κρύβει αρκετά δύσκολα σημεία. Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις επιδόσεις και φέτος θα είναι οι ακόλουθοι: η οικονομική ανάκαμψη με μεγαλύτερους ρυθμούς από πέρυσι, η γεωπολιτική σταθερότητα, οι διεθνείς αγορές μετοχών και ομολόγων και τέλος οι εγχώριες εξελίξεις στη μάχη των τραπεζών κατά των κόκκινων δανείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!