Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πώς βλέπουν οι επιχειρηματίες το σενάριο πρόωρων εκλογών
[Euro2day]: Πώς βλέπουν οι επιχειρηματίες το σενάριο πρόωρων εκλογών

[Euro2day]: Πώς βλέπουν οι επιχειρηματίες το σενάριο πρόωρων εκλογών

Τι απαντούν στο Euro2day.gr παράγοντες της αγοράς σχετικά με το αν και κατά πόσο θα επιθυμούσαν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Γιατί το κλίμα είναι σήμερα καλύτερο σε σχέση με αντίστοιχες περιόδους του παρελθόντος.

Μπορεί τo ερώτημα του αν οι Έλληνες επιχειρηματίες επιθυμούν την πρόωρη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών να ήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή τη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ Κων/νου Μίχαλου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο είναι βέβαιο πως το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί εδώ και πολύ καιρό τα στελέχη της εγχώριας αγοράς.

Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή του κ. Μίχαλου, ακολούθησε η γραπτή ανακοίνωση του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργιών (ΣΕΒΚ) Ελευθέριου Κούρταλη, στην οποία δηλώνεται χαρακτηριστικά πως «είναι προφανές ότι μια προκήρυξη εκλογών στην παρούσα φάση θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια της χώρας για ανάταξη της οικονομίας της, ιδίως αν θυμηθούμε τα ανάλογα προβλήματα που δημιούργησαν οι εκλογές του 2015».

Γενικότερα πάντως, ο επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι υπέρμαχος των συχνών εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά της δημιουργίας ενός κλίματος σταθερότητας και ομαλότητας στην πολιτική ζωή της χώρας.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι απόψεις αντιπροέδρου εισηγμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής: «Μετά από καθυστερήσεις δύο τουλάχιστον ετών, κάτι φαίνεται πως αρχίζει να κινείται στο μέτωπο των δημόσιων έργων του νέου ΕΣΠΑ. Μέσα στους επόμενους έξι έως εννέα μήνες, αρκετά από αυτά τα έργα αναμένεται είτε να ανατεθούν, είτε να προκηρυχθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!